Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

 

Η επιχείρηση μας άρχισε τις ερευνητικές & επαγγελματικές της δραστηριότητες στο χώρο του HI-END το 1985 στην Γερμανία.

Έχοντας από τότε στην διάθεση μας τον μοναδικό ανηχοϊκό χώρο της Γερμανίας για πειράματα και μελέτες, μας δόθηκε η δυνατότητα να συνεργαστούμε με μεγάλες επιχειρήσεις του ευρωπαϊκού χώρου παρέχοντας τους εξειδικευμένα προϊόντα.

Από το 1993 δραστηριοποιούμαστε και στον ελλαδικό χώρο παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες στο χώρο του HI-END. Βρισκόμαστε σε ένας χώρο 700τμ. με ερευνητικές – πειραματικές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών, κατασκευαστικά τμήματα και τεχνικής υποστήριξης.

Δραστηριοποιούμαστε στις εμπορικές συναλλαγές συστημάτων ήχου & εικόνας, οργάνωση – μελέτη ήχου, ακουστικής και φωτισμού στο χώρο, έρευνα και ανάπτυξη πρότυπων ήχου, παραγωγή και κατασκευή ηχείων, εγκατάσταση συστημάτων ήχου και εικόνας, τμήμα ψηφιακών εφαρμογών όπως επίσης και τεχνική υποστήριξη όλων των παραπάνω.

Όλα τα ηχεία και τα ενισχυτικά γίνονται κατόπιν παραγγελίας ανάλογα με τις απαιτήσεις σας, γι’ αυτό κάθε κατασκευή μας είναι καθαρά προσωπική και φέρει το όνομα σας στο πλαίσιο του μηχανήματος με λέιζερ.

 

Η γνωστή τεχνολογία «ΚΡΥΟΓΕΝΕΣΗ» που χρησιμοποιεί η NASA στα διαστημόπλοια  και η Formula 1 στα αυτοκίνητα της, τώρα την χρησιμοποιούμε και εμείς στα εξαρτήματα μεγαφώνων & ενισχυτών αλλάζοντας την μοριακή δομή του υλικού ψύχοντας το στο απόλυτο μηδέν επιφέρουμε ριζικές αλλαγές στην απόδοση του ήχου.

 

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε για τα ηχεία μας είναι ξύλο τροπικό Βραζιλίας 10 ετών που έχει περάσει από ειδική επεξεργασία αργού θανάτου μέσω μέγιστης υγρασίας προκειμένου να επιτύχουμε την απόλυτη σταθερότητα και την αποφυγή στρέβλωσης κατά την χρήση του.

 

Στην συνέχεια ταξιδεύει στην Φιλανδία ώστε να ψηθεί σε ειδικούς φούρνους για να φύγει η υγρασία και κόβεται σε φλούδες 1mm και δημιουργείται πλακάτ 40mm με τα νερά τους στις 90ο  μοίρες διαφορά στην κάθε μια φλούδα.

 

Έτσι καταφέρνουμε την απόλυτη αντοχή και ακαμψία του ξύλου. Η κόλληση των κουτιών πραγματοποιείται με κοπή 45ο μοιρών αυξάνοντας την επιφάνεια συγκόλλησης από 40mm στα 55mm, επίσης χρησιμοποιούμε σφήνες 30mm αυξάνοντας ακόμη μια φορά την επιφάνεια κόλλησης στα 85mm. η κολλά που χρησιμοποιούμε είναι πολιουρεθάνη για τέλεια αποτελέσματα και αντοχή στον χρόνο.

 

Το πειραματικό τμήμα της επιχείρησης μας έδωσε την δυνατότητα να ανακαλύψουμε νέες τεχνικές, να πειραματιστούμε σε πρωτοποριακά υλικά και να καταρρίψουμε παλιές θεωρίες δημιουργώντας πρωτοποριακά προϊόντα HI-END.

 

Τα απορροφητικά υλικά που χρησιμοποιούμε είναι πολύ προσεχτικά επιλεγμένα διότι οι χώροι ακρόασης των σπιτιών έχουν ως συνήθως περίπου τα ίδια στάσιμα κύματα και μετά από μακροχρόνιες έρευνες αφού εντοπίστηκαν οι συνηθισμένες συχνότητες που δημιουργούν προβλήματα επιλέξαμε τα υλικά που ο συντελεστή απορρόφησης 1,13 (αs) να  συμπίπτει με αυτές τις συχνότητες όπως επίσης να συμπίπτει και με τα στάσιμα κύματα του ηχείου και έτσι δεν επιδεινώνουμε την κατάσταση του προβλήματος που τυχόν υπάρχει στο χώρο ακρόασης.

Αυτό έχει ως πρακτικό αποτέλεσμα τα ηχεία μας να μην έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα τοποθέτησης μέσα στο χώρο σας.